x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Борба със сляпото куче при картофите

Колеги , кажете ми ефективен метод за борба със сляпото куче, което унищожава реколтата от картофи?

29.05.2012 в 23:26

 
Re:

Незная колко декари стопанисваш но има уреди против къртица и сляпо куче. Ако са ти малко можеш от пласмасова бутилка да си направиш плашило. Една метелна пръчка забиваш в земята и нанея поставяш пласмасовата бутилка.
Според мен има ефект защото комшите се прекинаха да трепат къртици а в нас една няма а като ме питат тая ботилка защо съм я сложил в двора им обяснявам че произвеждам ел.енергия

30.05.2012 в 01:34

Мнението е редактирано за последно на 2012-05-30 01:42:06
 
Re:

Аз ще ти кажа, как изгоних къртиците от морковите ми, мястото е един декар, направо го бяха "изорали"...пробвах , какво ли не , но нямаше положителен резултат. Докато не направих димки.
Размесваш стърготини (трици, като от банциг)със стрита на прах амониева селитра и сяра на прах. Пълниш в празни кенчета от бира, аз ги палих с газова горелка, но може да направиш фитил. Пъхаш я в тунела , запушваш от задната страна и дима си върви.
Изгледай в youtube, няколко клипчета, как се прави Smokebomb + sulfure.
От две седмици вече, в моите моркови къртица не е ровила, мисля че и сляпото куче ще избяга.

30.05.2012 в 22:22

 
Пробвай с капани

http://fermer.bg/forum_topic/36827/1/1/tyrsia-metodi-za-borba-sys-sliapoto-kuche.html

30.05.2012 в 22:25

 
Re:

Лицензиран развъдник за чистокръвни слепи кучета и къртици подарява неограничено количество от добре тренирани на взривове и обгазяване животни.

30.05.2012 в 23:03

 
Re: Борба със сляпото куче при картофите
Ако в градината се появят сляпо куче или къртица, може да бъдат прогонени със зловонни за тях миризми:
- стриват се и се смесват чесън /или лук/ и камфор и се слагат в къртичините или в подземните ходове на сляпото куче. Зловонната смес започва да действа веднага.
- взема се зелен коноп, слага се в къртичините и в ходовете на сляпото куче /на различно място от предишната смес/. Конопът започва да действа чак след като изгние, така че ако първата смес не е изгонила неприятелят, то с него ще се справи конопът.
Къртицата е чест обитател на зеленчуковите градини. Тя е насекомоядна и се храни с почво обитаващи на несекоми, с техните ларви, с червеи, жаби, охлюви, мишки и някои други дребни животни. Предните й крака са силно развити с форма на лопатки и са извити настрани. Завършват с дълги и здрави нокти. С тях тя прекопава тунелите си. Изгражда ходова система на дълбочина 20-30 в почвата, която накрая стига до гнездото разположено на около 1 метър дълбочина. Ходовете са широки 4-5 см в диаметър. Обикновено къртицата се движи под самата почвена повърхност и повдига повърхността на почвата на 1-2 см. Тя често оставя някои от ходовете отворени навън. Вредна или полезна е къртицата?
Това, че унищожава много насекоми и вредители по растенията, както и мишки я прави полезна. Но при ровенето и търсенето на храната, тя разкъсва корените и често повдига младите и неукрепнали растения, разваля разсадите. Привлича я и компоста, богат на червеи и насекоми. По тази причина тя е вредна, особено в парници, оранжерии, зеленчукови градини. Когато растенията са укрепнали, тя не е опасна. Къртицата се пропъжда много по-лесно от сляпото куче. Поставят се парцали напоени с нафта, бензин или нафталин на няколко места в повърхностните й ходове. Може да се опита и с хранителни примамки: нарязват се дъждовни червеи, по-едри бръмбари или ларви. Поръсват се с 2-3 грама цинков фосфат за 100 грама примамка, смесват се добре и се напъхват в ходовете. Необходимо е да се работи внимателно с ръкавици, защото това е отрова и за човека. Възможно е да се издебне къртицата на места,където често се появява, и когато започне да рови под повърхността, удря се силно с мотиката на десетина сантиметра зад набеляза -ното място. От собствено наблюдение селските стопани в селата край София са установили, че обикновено около 6 ч сутринта и към 12 ч на обяд къртицата се показва на повърхността. Необходимо с да бъде причакана в пълна тишина, тъй като тя усеща и най-слабите вибрации под земята. Ако в къртичините се напъхат бъзови клонки, това също би прогонило къртицата.

05.06.2012 в 14:44

 
Re: Борба със сляпото куче при картофите

Здравейте ,регистрирах се в този сайт ,само да споделя опита ми в борбата със сляпото куче...
След множество безуспешни опити с рицин ,отрови ,капани ,електронни уреди , единственото ,което върши работа е обгазяването с амониево серни димки. Аз ги направих като компилирах опитите на доста хора от нета и стигнах до нещо прагматично и евтино и просто Разтварят се равни количества вода и амониева селитра или се добавя толкова селитра доколкото може да се разтвори във във водата. В получения разтвор се добавят ситни дървени стърготини ,докато поемат цялото количество от разтвора.. Суши се добре. на слънце или във фурната..
Като изсъхне ,или малко преди това се добавя сяра в равно количество с амониевата селитра.
Със сместа напълних бурканче от детски храни и пробих отвор на капачката с диаметър около 1см..Целта е да не гори, а да тлее в безкислородна среда . Иначе гори и нищо не става.
За фитил - бенгалски огън. Дими яко за около 10-15 сек. Ясно е ,че трябва де се обгазяват всички дупки едновременно ,за да не може гадината да запуши тунела или да избяга. Успех1
Ако някой не е разбрал нещо ще му съдействам.понеже знам как се чуствах аз след като това същество ми разказваше играта 3-4 години подред...

13.06.2013 в 08:57

 
Monk Яху юху наздраве на всички emoticon emoticon emoticon на 28.10.2014
keranka2 emoticon Време му е . на 29.10.2014
Stoyan_Ruskov ГРУДЕВ Е ХАКНАЛ САЙТА,ЗА ДА НЕМОЖЕМ ДА СЕ НАДДИГНЕМ НА СТАЧКА. на 29.10.2014
Monk Добро утро да почерпя и аз по едно emoticon на 29.10.2014
denislav Добър вечер на 29.10.2014
DimitarFermerov88 Добър вечер вечер искам да попитам някой знае ли защо във форума няма почти никакви теми? на 29.10.2014
DimitarFermerov88 Опа сега видях че всичко е наред сигурно е имало бъг emoticon на 29.10.2014
DimitarFermerov88 Добър ден emoticon на 30.10.2014
Ramunasz Колеги търся кой да извърши есенна дълбока оран за Нова Загора -40 декара на 1 място. на 30.10.2014
DimitarFermerov88 Добро Утро emoticon Лек и спорен ден emoticon преди 23 часа