„Възможностите за търговия и реализация на продуктите гарантират устойчивост на сектор Земеделие”. Това каза заместник-министърът на  земеделието и храните Свилен Костов по време на  инициативата на МЗХ „Подкрепяме българското” в Перник.
 
Той допълни, че колкото по-къса е веригата между производителя и потребителя, толкова ще е по-добър финансовият резултат за производителя. „Подкрепяме българското производство, не само поради информирания избор за цена и качество, но и с емоцията, че този продукт е от наши родни производители. Когато купуваме помагаме на български семейства да развиват бизнеса си“, каза още заместник-министърът.
 
По думите му родните продукти невинаги могат да се конкурират по цена с вносните, но ги превъзхождат по качество. Заместник-министърът поздрави изложителите и заяви, че представената продукция е гордост за Министерството.  
 
По време на среща със земеделски производители от региона, заместник-министърът заяви, че всяко решение, което взема Министерството в сектора, се съгласува с бранша. 
 
На изложението присъстваха и народният представител Ирена Соколова, областният управител Александър Александров и кметът на град Перник Вяра Церовска. 22-ма местни производители предложиха месни и млечни продукти, плодове и зеленчуци, яйца, билки, мед, тестени изделия и др.