Средните за страната цени на рафинираното слънчогледово олио, на дребно в големите супермаркети, леко се понижават спрямо предходната седмица.
 
През периода 8 - 15 февруари цените на едро и на дребно в по-малките магазини остават без промяна.
 
По области, цените на едро на слънчогледовото олио на тържищата в страната варират от 1,90 лв./литър (Хасково) до 2,30 лв./литър (Стара Загора). В седем области се отчита седмично понижение на ценовите стойности в рамките на 0,5% - 3% (Пловдив и Русе), докато в други пет продуктът поскъпва от 0,5% до 3,8% (София). Отчетените колебания се компенсират и средната цена на едро за страната се запазва на ниво от 2,10 лв./литър.
 
 
Предлагането на олиото в големите търговски вериги е в ценовия интервал от 2,37 лв./литър (Стара Загора) до 2,74 лв./литър (Благоевград и Кюстендил). Седмично изменение на цените се наблюдава в шест области, като във всичките е налице понижение на стойностите, в рамките на 3,8% – 3,9%. В резултат, средната за страната цена на дребно на слънчогледовото олио в големите супермаркети намалява с 0,8% на седмична база, до 2,53 лв./литър.