Торене на Годжи Бери Goji berry

Предпосадъчно торене.На пролет или на есен мястото предназначено за засаждане с Годжи Бери Goji berry се наторява с 2-3 тона угнил оборски тор,40-50 кг суперфосфат (Р2О5) и около 20 кг калев тор (К2О) и се изорава на около 30-35 см дълбочина(не повече от 40 см).
Торене в Посадъчните Ямки. Когато не е извършено предпосадъчно торене на дъното на ямката се посипват около 100 грама суперфосфат и 2-3 кг. добре угнил оборски тор,който се омесват с малко почва от горният почвен слой или торф.Накрая се поставя хубава почва 3-5 см. която да служи като изолация между младите корени на растението и торта.
Основно Торене. На по-богати почви през есенно-зимният период през 2 години могат да се внасят по 1,5 – 2 тона добре угнил оборски тор и по 20 – 30 кг суперфосфат (Р2О5) и 5-10 кг калиев сулфат (К2О) на декар,след която мястото се заорава или дискова.Обработката на почвата трябва да е плитка – 10-12 см,тъй като кореновата система е плитко разположена.
На по-бедни почви може да торите със същите норми всяка година.
Ако почвата е кисела може да разхвърлите заедно с оборският тор дървесна пепел,вар или компост.
През пролетта(юни) и лятото (юли-август) може да подхраните с по 8-10 кг на декар азот (N) - амониева селитра,последвано от по-плитка обработка на почвата 8-10 см.

*Нуждата на овощните дръвчета от торене се определя най-точно на базата на листни или почвени анализи.В противен случай се приемат ориентировъчни торови норми в зависимост от качеството на почвата,влагата и състоянието на дръвчетата!