Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните стоки на едро, остана почти без промяна миналата седмица на ниво 1,296 пункта, съобщиха от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.
Оранжерийните домати поевтиняват с 1,9 на сто и се търгуват по 1,55 лв./кг. Българските оранжерийни краставици поскъпват с 15,8 на сто до 1,39 лв./кг. Цената на картофите се повишава с 3,4 на сто до 0,60 лв./кг на едро.
[news]
Зелените чушки поскъпват с 8,9 процента до 0,98 лв./кг на едро. Цената на червените чушки се повишава с 6,1 на сто до 1,05 лв./кг. Цената на морковите скача с 25,3 на сто до 0,94 лв./кг. Зелето се търгува по 0,58 лв./кг. Ябълките вървят по 0,96 лв./кг, цената на лимоните се понижава с 15,8 на сто до 1,92 лв./кг. Гроздето поскъпва с 12,0 процента до 1,59 лв. средна цена. 
Кравето сирене се продава средно по 5,59 лв./кг, а кашкавалът тип "Витоша" - по 9,59 лв./кг. Олиото поевтинява с 1,0 на сто и се търгува по 2,07 лева за литър. Цената на каймата се задържа на 4,76 лева за килограм.
 
Пилешкото замразено месо се търгува по 3,78 лева за килограм на едро. Захарта се купува по 1,56 лв./кг. Цената на брашното, тип "500", се повишава с една стотинка до 0,81 лева за килограм. Зрелият фасул се купува средно по 3,16 лв./кг. Яйцата се продават 0,17 лева за брой на едро.