Фермерите трябва да се обучават, за да придобият нужните знания и опит, които да приложат в стопанството си, за да бъде то по-ефективно и продуктивно. Фирма  „Агритоп”, застава категорично зад това, подкрепяйки формати, които имат за цел да повишат знанията и възможностите на родните животновъди. Това каза Момчил Тасков, търговски мениджър на „Агритоп”, зооинженер на 2015 г. и експерт в сферата на проектиране и оборудване на животновъдни стопанства.
 
 
Агритоп подкрепи пътуващия овцевъден семинар, организиран от Националния център за професионално обучение  и компетентност „Америка за България“ (НЦПОК). Събитието се проведе в девет града на страната и бе насочено към овцевъди и козевъди. 
 
„Със сигурност животновъдите могат да ни се доверят, тъй като „Агритоп” е компания с 15-годишна история. За тези години ние създадохме и реализирахме много сериозни проекти. Всички наши ферми са едни от първенците в производството в мляко. Радва ме факта, че все повече хора проумяват нуждата от механизация във фермите, водеща до намаляване на  работна ръка, за по-успешно и устойчиво животновъдство“, каза пред журналисти от Fermer.bg г-н Момчил Тасков на последното издание на семинара, което се проведе в Ловеч на 28 април.
 
 
В рамките на форума Момчил Тасков представи нововъведенията в овцевъдството и това как експертите във фирма „Агритоп” успешно прилагат у нас. 
 
„Най-голям интерес от фермерите виждам към самите сгради, тъй като ние им предлагаме много варианти. Засилен интерес се вижда и към нашите нови решения за отваряне на оборите с ветрозащитни щори, тъй като по този начин е на лице естествена вентилация вътре в оборите“, коментира г-н Тасков.
 
Търговският мениджър на „Агритоп” обясни подробно за видовете доилни зали и начина на доене.
 
„Голям помощник на мениджъра на фермата се явява новия софтуер на DeLaval DelPro, Благодарение на него може да се упражнява контрол върху продуктивността на животните, да се следи качеството на млякото и здравето и репродуктивността  на животните. Може да се разбере кога дадено животно е заплодено, съответно кога се очаква да роди, какви приплоди е дало, колко килограма са, но също така и кога евентуално може да очакваме да заплоди отново“, обясни той.
 
 
Присъстващите овцевъди проявиха и голям интерес  и към ръчните четци на DeLaval HHR, благодарение на които точно може да бъде идентифицирано всяко животно по всяко време и навсякъде.
 
Фирма „Агритоп” има над 50 напълно новоизградени проекта на кравеферми и овцеферми, цялостно завършени и над 300 реконструирани ферми. 
 
„В момента с НЦПОК разработваме няколко семинара за говедовъди, които ще бъдат свързани с топлинния стрес. Това е важно, тъй като той влияе изключително не само върху производителността на животните и количеството мляко, но и като цяло върху самите тях“, заключи Тасков.
 
Повече информация за продуктите на фирма Агритоп може да откриете на интернет адрес: www.agritop.bg и телефон: 02 / 971 26 20.