Съвместна информационна среща-семинар с демонстрация на НССЗи Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще се проведе паралелно във Враца и в Разград на 30 май. Темата на форума и в двата града е: „Специфични изисквания за директни доставки на суровини и храни от животински произход“.
 
На семинара експерти от БАБХ ще представят на гостите общите  хигиенни разпоредби  за първично производство  на  сурово овче мляко и свързаните с него операции. Специалистите от НССЗ пък ще разяснят на земеделските стопани възможностите за подпомагане на производителите по мерки от ПРСР 2014-2020 г.
 
 
Д-р Нина Йорданова ще проведе оглед на обект в Разград за търговия на дребно, в който се извършва  обработка и преработка  на сурово мляко. 
 
Във Враца д-р Стаменовска ще запознае гостите на семинара с условия и  ред  за директни доставки от производител  до краен потребител  на първични продукти – пчелен мед  и пчелни продукти. А експертите от Териториален областен офис на НССЗ - Враца ще разяснят на участниците в семинара различните възможности за подпомагане на стопаните по мерки от  ПРСР 2014-2020 г.
 
 
Събитията са отворени за всички желаещи.
 
Разград / програма
ул. Княз Дондуков № 3, ет. 3, офис 34
Демонстрацията ще се проведе във ферма за дребни преживни животни с. Осенец, общ. Разград.
 
Враца / програма
Бул. „Христо Ботев“ 78, ет. 2, залата на НССЗ - ТОО Враца