По оценки на ВI Intelligence, водещата изследователска услуга на Business Insider, разходите на общия пазар на безпилотни устройства към 2021 г. ще превишат 12 млрд. долара. Къде в сметките са селскостопанските дронове?

Как Израел успя да направи от пустиня селско стопанство

Съгласно прогнозата на Global Market Insights размерът на пазара на аграрни дронове към 2024 г. ще превиши 1 млрд. долара. Очаква се популярността на този тип устройства да се повишава с по-добрата осведоменост относно плюсовете и минусите на използването на подобна технология във фермерството, пише aggeek.net.

Компанията също така твърди, че иновационните достижения в областта на селскостопанската техника ще стимулират потребителското търсене през прогнозируемия период.

За засилване на търсенето ще допринесе и повишаването на нивото на автоматизация, свързано с недостига на квалифицирани специалисти и кризата на пазара на труда.

Компанията се надява, че в този процес своя роля ще имат и правителствените програми. Те може да повишат ефективността на фермерските дела.

В последно време на пазара се появиха достатъчно много продукти, като някои от тях несъмнено се радват на голяма популярност. Тепърва предстои да излизат нови дронове, характеризиращи се с неустоими за фермерите функции.