Би трябвало да може навсякъде да продаваме млякото си. Както е в другите държави – да произвеждаш, да продаваш навсякъде, за да опитат хората истинско мляко и месо. Нека не ни се обиждат мандрите, но ние сме зависими от тях.
 
 
Това каза за Фермер.БГ животновъдът Георги Минчев по повод ограниченията, които налага наредба 26 за продажба на мляко на територията на страната. 
 
„Ние сме производители, но ние не можем да кажем цената – мандрите я казват. В момента продаваме на 60 стотинки за литър, която за мен не е задоволителна. Разходите ни са много. Как да увеличим заплатите на работниците си и да даваме осигуровки?
 
Хората бягат иначе. Масово мои колеги се оплакват, че нямат работници. Докато, ако има добра заплата, никой не би се отказал от това нещо. Когато има техника става и по-лесно и по-добре“, коментира Минчев, които отглежда млекодайни крави в село Аспарухово, община Левски.  
 
 
Той разказа, че миналата година е кандидатствал с проект по подмярка 4.1 за модернизация на доилната зала и за купуването на трактор от 140 к.с. Причината за това е, че старите му руски машини не могат да се справят с модерната прикачна техника, която има. 
 
„Поорязаха ни с точки. Бях на 39 точки, сега са ме свалили на 35. Незнам дали ще ме одобрят. Започнали са да разглеждат големите проекти и нас, малките може да не ни огрее слънцето.  Щем нещем ще се принудим да купуваме трактори на лизинг, ако може“, добави животновъдът.