Аз вече многократно обясних – поради натрупаното обществено недоверие към прозрачността в работата на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ), както и ескалиращото недоволство на земеделските производители към оперативните действия на фонда.
 
 
Това заяви служебният министър на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков пред  bTV  във връзка с поисканата оставка на изпълнителния директор на фонда Румен Порожанов. 
 
„Вие знаете в общественото пространство какви съмнения излязоха. Освен това – в разговорите ми със земеделските организации се изказват редица недоволства от оперативната дейност“, обясни министър Бозуков. 
 
По думите му всички проблеми в работата на фонда акцентират върху ръководството му. „Мисля, че трябва да се отговори на общественото очакване и промени в работата на това ведомство“, подчерта служебният земеделски министър.
Той уточни, че още не решено кой ще замести подалият оставка Порожанов. 
 
„Още не е решено, ще го обсъждаме варианта. Вие знаете, че г-н Порожанов е в оставка, но изпълнява длъжността. След като аз направя доклад до министър-председателя, там ще предложа и човека, който евентуално ще заеме мястото“, допълни още министър Бозуков.
 
Министърът заяви категорично, че не познава Мирослав Николов, Виолета Александрова и Димитър Петров .

„Не познавам господата и дамата, но никой от тях няма да бъде в ръководството на фонда“, заяви проф. Бозуков и допълни, че никой не се е допитал до него относно връщането на предишното ръководство начело на фонда или на пост в него. 

 
 
Според него животновъдите не са го посрещнали с протест, а така са изпратили Десислава Танева, защото недоволствали срещу нейна наредба. "Опасност за европарите има ако се открие корупция при усвояването им", каза още Бозуков.