Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам
x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Излезе трето класиране по мярка Д от Пчеларската програма

Бюджетът, с който беше отворен приемът, е близо 2.3 милиона лева

Излезе трето класиране по мярка Д от Пчеларската програма
Автор: Фермер.БГ
снимка: © Фермер.БГ
Държавен фонд „Земеделие“ - Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) обяви третото класиране на кандидатите за финансово подпомагане по мярка Д „Мерки за подкрепа на подновяването на пчелните кошери в Европейския съюз” от Националната програма по пчеларство (НПП) 2017-2019 година.
 
 
Бюджетът, с който беше отворен приемът на заявления по мярка Д за финансовата 2017 година, е близо 2.3 милиона лева. За подпомагане кандидатстваха 1 699 пчелари. След преразпределение на излишъците от бюджета между мерките от НПП, ресурсът по мярката към 19 април е в размер на 3 242 363 лева. Това означава, че всички одобрени от последното класиране кандидати по дейност 2 „Поддържане или увеличаване броя на пчелните семейства” от мярка Д ще имат възможност да подпишат договор за подпомагане.
 
 
Одобрените кандидати ще бъдат поканени да подпишат договорите за финансиране в областните дирекции на фонда по място на подаване на заявления за участие. На сайта на ДФЗ са качени списъците с одобрените за подпомагане пчелари за всяка от трите дейности на мярката за подновяване на кошери.
 
Договори за финансова помощ по новата Пчеларска програма могат да подписват и всички одобрени по мярка А „Техническа помощ за пчелари и сдружения на пчелари”, както и одобрените за финансиране кандидати по мярка В „Рационализиране на подвижното пчеларство”.

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Свързани новини
Пчелите избягаха
 
Производител: Пазарът на маточина нарасна многократно
22.08.2017 | 13209 прочитания
Производител: Пазарът на маточина нарасна многократно
Етерично-маслените култури се развиват доста бурно, коментира Методи Стефанов

Отглеждате ли някоя от посочените билки?

интервю
Милтенова: Трябва да има еднакъв процент подпомагане за всички култури Милтенова: Трябва да има еднакъв процент подпомагане за всички култури

Така всеки ще прецени какво да произвежда според пазара, възможностите, работната ръка, напояването, смята председателя на Националния съюз на градинарите в България (НСГБ) Мариана Милтенова

news