На XXIV Международно изложение Селското стопанство и всичко за него, което стартира вчера, 23 август в Добрич, експерти изненадаха присъстващите с напълно модернизиран трактор модел K-701.
 
Добрички машиностроители зарадваха почитателите на производителна земеделска техника, като показаха не просто фейс-лифт на познатия руски трактор, а съвсем различна машина, с нови функционални характеристики и всички иновации от новото време. K-701 е най-мощният руски трактор използван у нас. 
 
 
Реновираният модел е с ново мощно сервоуправление, с нова електрическа инсталация,  с модернизирана и климатизирана кабина, ергономична седалка, нови гуми и  допълнителни фарове. 
 
Автор на цялостната нова концепция на машината е фирма ТОСС, която освен всичко, успешно внедри в петербургския трактор и напълно нови разпределители, с работно налягане 210 мРа. Малкият фермери, 4-годишният Данчо, не пропусна да покаже завидните си възможности с аграрна техника и демонстрира на присъстващите колко лесно се управлява руската машина. 
 
 
K-701 е още с модернизирана навесна система САТ ІІІ и САТ ІV за автоматично заключване на ключалките при агрегатиране на инвентар, което позволява използването на всички съвременни почвообработващи системи. По този начин тракторът отговаря и на най-претенциозните нужди на фермерите.