През периода 31 май - 7 юни 2017 г. средните цени на едро и на дребно на брашно тип „500” за страната остават без промяна спрямо предходната седмица.
 
 
По области, търговията с продукта на тържищата е в широкия ценови диапазон от 0,59 лв./кг във Враца, до 1,07 лв./кг в София. В девет от областите се наблюдават разнопосочни седмични ценови отклонения в границите от -4,8% - Хасково, до +7,5% в Плевен, които се компенсират и средната цена на едро за страната се задържа на ниво от 0,76 лв./кг.
 
 
През изтеклата седмица средната цена на дребно на брашното за страната в големите търговски вериги (ГТВ) остава 1,01 лв./кг, а тази в другите търговски обекти (ДТО) – 1,05 лв./кг. 
 
По области, цените на дребно на продукта в големите супермаркети са в интервала от 0,95 лв./кг във Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, до 1,07 лв./кг в Пловдив и Шумен, а в другите търговски обекти - от 0,95 лв./кг във Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен, до 1,17 лв./кг в София. Седмично ценово изменение по области е отчетено единствено в по-малките магазини в София – понижение с 0,8%.
 
През изминалата седмица цените на дребно на брашното в по-малките търговски обекти са с 0,04 лв./кг по-високи от тези в ГТВ. Най-голяма разлика между двата типа цени е отчетена в София – 0,14 лв./кг. В областите Стара Загора и Търговище цените на продукта в ДТО са с 0,02 лв./кг по-ниски от тези в ГТВ, а във Варна - с 0,06 лв./кг.