Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам
x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

МЗХГ с още двама зам.-министри (обновена)

Лозана Василева и Вергиния Кръстева са новите заместник-министри в земеделското ведомство

МЗХГ с още двама зам.-министри (обновена)
Автор: Фермер.БГ
Още двама заместник-министри попълват екипа в Министерството на земеделието, храните и горите. Заедно с Цветан Димитров и Атанас Добрев за аграрното ведомство ще се грижат още Лозана Василева и Вергиния Кръстева.
 
Лозана Василева е родена в Пазарджик.
 
 
Доктор е по аграрна икономика, завършила в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и специализира биоземеделие в университета в Южна Бохемия, Чехия. Като експерт има поредица от научни публикации на тема "Икономически ефекти от биологичното производство в земеделието". 
 
През 2003 г. и 2004 г. Лозана Василева работи като старши експерт по агростатистика в Областна дирекция "Земеделие и гори" в Пазарджик. От 2009 г. е директор на Областната дирекция на ДФ "Земеделие" в Пазарджик. В периода 29 август 2014 г. - 27 ноември 2014 г. заема длъжността изпълнителен директор на Разплащателната агенция към  ДФ "Земеделие".
 
С решение на Управителния съвет на ДФ "Земеделие" от 27 ноември 2014 г. Лозана Василева е назначена за заместник изпълнителен директор на Разплащателната агенция към  ДФ "Земеделие" с ресори Селскостопански пазарни механизми, Технически инспекторат и Държавни помощи. 
 
Вергиния Кръстева е завършила Университета за национално и световно стопанство, специалност е по  "Публични финанси".
 
 
Има бакалавърска степен по "Застраховане и осигуряване" от Висше училище по застраховане и финанси, София. В периода 2010-2014 г. е експерт и главен експерт в сектор "Методология", отдел "Директни плащания на площ" в Държавен фонд „Земеделие“.
 
От декември 2014 г. до януари 2016 г. е вр.и.д. началник отдел „Методология“, дирекция „Директни плащания“ в ДФЗ. От януари 2016 г. до май 2017 г. е началник отдел "Методология", дирекция "Директни плащания" в ДФЗ- Разплащателна агенция.

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Свързани новини
Цветан Димитров и Атанас Добрев стават заместници на Порожанов
 
1648 са подадените заявления за плащане по Пчеларската програма
18.08.2017 | 2048 прочитания
1648 са подадените заявления за плащане по Пчеларската програма
ДФЗ ще преведе финансовата помощ след приключване на задължителните административни проверки, на внесените от пчеларите документи

Имате ли буферни ивици в стопанството си?

интервю
Работна ръка от чужбина – все по-привлекателна за малинопроизводителите Работна ръка от чужбина – все по-привлекателна за малинопроизводителите

Фермер.БГ разговаря с Божидар Петков за напояването, застраховането, загубите от градушката и работната ръка

news