Директорът на Регионална дирекция по горите (РДГ) в Шумен инж. Емил Гелов, зам.- директорът на РДГ – Варна инж. Иван Стоянов, директорът на Лесозащитна станция – Варна инж. Мария Кирилова, както и директорите на природните паркове „Шуменско плато“, „Златни пясъци“, „Странджа“ - инж. Сашо Кунев, инж. Юлия Тумбаркова и инж. Димо Димов са уволнени. Това съобщиха от Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

 

Уволниха шефа на поземлената комисия в Панчарево

 

Министър Десислава Танева ги освобождава от длъжност поради проведеното тържество след семинар на горски служители, представители на природни паркове и Общинското предприятие „Туризъм публични прояви и атракции” на Шумен в Несебър в деня на национален траур за жертвите от инцидента в Хитрино. 

 

"Първо, в човешки план, не като министър, искам да изразя личното си и човешко възмущение за реакцията, било то на тези хора, било на други в такъв момент, който преживява страната. Това е въпрос наистина на лично усещане, възприятие, морал, ценностна система , чак след това на други неща“, коментира министър Танева пред bTV и добави, че могат да бъда освободени и други представители на определени държавни институции, ако стане ясно, че са участвали в организацията на тържеството.

 

„Аз разбрах от съобщения, които ми изпратиха зрители по повод на вашия репортаж. Няма как министър да знае всяко събитие на какъвто и да е екип или агенция, която е обхвата на МЗХ, тава са над 12 000 души“, допълни още министър Танева.