Броят на приложенията, които могат да ви бъдат от ползва в работата расте главоломно.
Ако потребителите на „Андроид“ (Android) имат на разположение 2,2 млн. приложения, хората, използващи „Епъл“  (Apple’s App Store), могат да разчитат на 2 млн., твърдят данните на портала Statista.com.
 
 
Агроприлогенията също имат голям асортимент. Представяме ви няколко от най- новите или най-полезните приложения в работата на фермерите. 
Всички са безплатни и достъпни в Google Play и Apple’s App Store. 
 
ID Weeds
Намерили сте бурени на нивата си и не можете да ги идентифицирате. 
Това приложение ви дава възможност да проверите какво е растението и как да се справите с него чрез много лесна идентификационна система. 
 
 
FarmLogs
С това приложение можете бързо да картографирате нивите си, да въвеждате данни от предишни години и да ги сравнявате с настоящата. Да направите карта на почвените особености и на нивата на растеж на различните посеви. Чрез това приложение можете да се свържете и с други фермери по света и да разменяте информация. 
 
AgMobile
Това приложение предлага информация за пазарите, времето и полезна информация за борсови и технически анализи. Най-скорошното допълнение към приложението е включването на информация от Grains.com. 
 
SoilWeb
Тази апликация ви дава възможност чрез GPS-а на телефона си да проверите какъв е видът на почвата, на която стоите. Позволява ви да проверите и качествата й на по-голяма дълбочина. 
 
Tank Mix Calculator
Приложението помага за изчисляването на  количеството торове или други препарати, които да сложите в пръскачките. То ви дава възможност да въведете големината на площите, видът химикал и начинът на впръскване. 
 
 
GPS Area Measure
Това приложение ви помага да изчислите площите, които, да речем, ще пръскате. В него може да въведете данните на напръсканите площи и на тези, които не са. Ако е имало прекъсване на пръскане, приложението ще ви покаже къде точно сте спрели, за да можете да продължите именно оттам.