Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) изразява дълбоки притеснения във връзка със застрашените приемственост и устойчивост на дейността на министерството на земеделието и храните (МЗХ),Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ)и техните структури. Това се казва в отвореното писмо на асоциацията, адресирано до президента Румен Радев,  премиера проф.Огнян Герджиков и министърът на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков.
 
 
Според асоциацията административните и техническите проблеми, които биха могли да произлязат при текущата кампания по изплащане на директните плащания за 2016 г. и по мерките на ПРСР,  както и по прилагане на схемите за държавна помощ, представляват реален риск от възпрепятстване на работния режим и нарушение на установения работен график на тези органи.
 
 
Зърнопроизводителите са обезпокоени и от опасността от провал на предстоящата кампания по очертаване на площите за подпомагане, което е допълнителен източник на ескалиращо напрежение сред земеделците, пише в писмото.
 
НАЗ настоява за провеждане на спешна съвместна среща. В отвореното писмо се казва още, че НАЗ има готовност да отстоява с всички законови средства успешното провеждане на кампаниите по директните плащания и мерките на ПРСР.