Като новост при прикачните пръскачки UX и самоходната Pantera, Amazone предлага електрическото включване на отделните дюзи AmaSelect с 50 см частични широчини. В комбинация с автоматичното включване в зоната на обръщане и частичните широчини GPS-Switch, което само по себе си дава средна икономия 5%, чрез използването на включването на отделните дюзи AmaSelect може да се намали още повече припокриването. В сравнение с конвенционалното включване на частичните широчини това води до допълнително спестяване на средства средно с 5% в зависимост от структурата на повърхността, работната ширина и броя частични широчини. 
 
Решаващата иновация при системата AmaSelect са четворните носачи на дюзите с електрическо превключване и изключване. При това включването на отделните дюзи се осъществява по принцип на 50 см частични широчини посредством GPS-Switch. Освен това има възможност, когато се надвиши или се премине под оптималното налягане на една дюза, AmaSelect автоматично да превключи на по-малка или по-голяма дюза, или дори за се включи допълнителна дюза.



Ако оптималната област на налягане за всеки тип дюза на четворния носител е зададена веднъж на обслужващия терминал ISOBUS, AmaSelect превключва дюзите в зависимост от разпръскваното количество и скоростта на движение според тези данни. Ако е необходимо, водачът може да превключва между четирите дюзи и през обслужващия терминал и не е необходимо да слиза от трактора за тази цел. 
 
Към серийното оборудване на AmaSelect спада осветлението на всяка дюза и циркулационната система под високо налягане DUS pro. DUS pro възпрепятства дори при изключени дюзи отлагания, запушване и отделяне. Пръскателните тръбопроводи са винаги пълни и в готовност за работа по цялата работна широчина.
 
В случай на нужда, освен всичко друго, могат да се конфигурират свободно колкото желаете частични широчини с произволен брой дюзи. Тази възможност е от полза преди всичко на наемни предприемачи, които работят с различни системи за междуредия, защото по този начин превключването на дюзите може да се напасне оптимално към различни работни широчини.
 
В допълнение като специално приспособление има комплект за разместване, така че AmaSelect може да работи и с разстояние между дюзите 25 см. По този начин разстоянието между целевите площи може да се намали на по-малко от 50 см. Този вариант може да бъде допълнен с опцията Highflow за приложения с изключително високи разходвани количества.