Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам
x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Нови изменения за бенефициентите по мярка 10 и 11

Заповедта на министъра е от 13 април 2017 г.

Нови изменения за бенефициентите по мярка 10 и 11
Автор: Христина Василева, Фермер.БГ
снимка: © Фермер.БГ
Нови промени, касаещи земеделските производители, които искат да участват по мярка 10 „Агроекология и климат“ и мярка 11 „Биологично земеделие“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020, са вече факт, със заповед на министъра на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков.
 
През Кампания 2017 по мярка 10 няма да се приемат заявления, с които се поема нов ангажимент, с изключение на заявления за подпомагане за дейности от направления Пасторализъм, Опазване на застрашени от изчезване местни породи, важни за селското стопанство и Опазване на застрашени от изчезване местни сортове, важни за селското стопанство.
 
 
Ще се приемат ангажименти от направление Възстановяване и поддържане на постоянно затревени площи ВПС за дейността за поддържане на затревени площи с ВПС чрез паша от мярка 10 до размера на декларираните площи за Кампания 2016 по направление ВПС от мярка 214, изпълнявани и приключени през 2016 г. Приемът на заявления ще се извършва след изразено и представено писмено съгласие от страна на земеделския стопанин, че одобрението за участие и предоставянето на финансова помощ ще се извърши под условие, че е наличен или е осигурен финансов ресурс за обезпечаване на многогодишните ангажименти по мярка 10 от ПРСР 2014-2020.
 
 
През настоящата  кампания няма да се приемат заявления и по мярка 11, с които се поема нов ангажимент, с изключение на заявления за подпомагане от биологични производители за дейности по направленията по подмярка Плащания за поддържане на биологично земеделие. Заявяване на постоянно затревени площи в тези заявления се допуска само от земеделските стопани, които заявяват за подпомагане животни за дейности от направление биологично животновъдство. Приемът на заявление за подпомагане ще се извършва след изразено и представено писмено съгласие от страна на земеделския стопанин, че одобрението за участие и предоставянето на финансов ресурс за обезпечаване на многогодишните ангажименти по мярка 11 от ПРСР 2014-2020.
 
Одобрение за участие на площи и животни по мярка 10 и 11 за заявленията за подпомагане през Кампания 2017, ще се извършва единствено при условия, че по данни в ДФЗ-РА за съответната мярка е налице наличие на финансови средства за поемане на петгодишния ангажимент по приетите заявления.

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Свързани новини
Ще има прием по мярка 10 и 11 и тази година
 

Ще кандидатствате ли по предстоящия прием на подмярка 4.2?

интервю
Грузия черпи опит от родни овцевъдни практики Грузия черпи опит от родни овцевъдни практики

Бека Гонашвили, президент на Асоциацията на овцевъдите в Грузия коментира проблемите в сектора, почерпения опит от България и новата ОСП, в интервю за Фермер.БГ