Семинар за алтернатива на земеделието в Западните Родопи организира Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) и Аграрния университет в Пловдив. Събитието ще се проведе на 9 юни в град Сърница, Пазарджишко от 10:00 часа.
 
 
Темата на събитието е "Алтернатива на земеделието в Западни Родопи – отглеждане на ягодоплодни овощни видове – малини, ягоди, боровинки", като в рамките на форума, от 14:00 часа, ще се проведе и демонстрация на поле.
 
На семинара гл. ас. д-р Димитър Стойчев от АУ - гр. Пловдив ще представи съвременните технологии при отглеждане на ягодоплодните овощни видове, като: малини, ягоди, боровинки и др.
 
Гл. ас. д-р Димитър Стойчев ще демонстрира и агротехнологичните мероприятия при отглеждане на малини.
 
 
Експертите от Териториален областен офис на НССЗ - Пазарджик ще разяснят на участниците в семинара различните възможности и изисквания за подпомагане на стопаните по мярка 6.1. "Стартова помощ за млади земеделски производители" и  подмярка 4.1.2 "Инвестиции в земеделските стопанства" по "Тематичната подпрограма за развитие на малките земеделски стопанства" от  ПРСР 2014-2020 г.
 
Събитието е отворено за всички и е безплатно. То ще се проведе в град Сърница, в залата на ресторант "Аликанте". А демонстрацията ще се проведе във ферма за малинови насаждения, близо до града.