Двама или трима ще са заместниците на служебния министър на земеделието и храните проф. Христо Бозуков. Това заяви той пред националното радио. По думите му е трудно да се намерят в кратък срок хора с добра експертиза и да нямат обвързаност, каквото е изискването на президента Румен Радев.  
 
 
Никой от досегашните зам.-министри няма да бъде запазен на поста си. 
Той обясни, че със сигурност ще има кадрови рокади в дирекциите и службите, които са под шапката на повереното му ведомство. 
„Предстоят проверките и всеки, който е нарушил законите, ще си понесе последствията. Необходимо е да се направят някои рокади. Това е неизбежно. Всяко ново ръководство си създава екип, с който мисли, че ще работи добре“, обясни проф. Бозуков. 
 
Служебният министър заяви, че могат да се направят и реформи, с които да се подобри работата в Селскостопанската академия (ССА), чийто директор беше той допреди няколко години. 
 
 
Законът, който беше изготвен, и слава богу, не успя да мине, беше потресаващ“, коментира проф. Бозуков. 
По повод вчерашния протест на животновъди относно измененията в Наредба №3 професорът заяви, че в исканията им има резон. 
 
„За това ги помолих да стигнат до общо решение, за да можем да изготвим промените до края на февруари“, обясни служебният министър и допълни, че ще има срещи с всички браншови организации, които са изявили желание да разговарят с него и ще опита да реши проблемите им, ако за тях не се налагат законодателни промени.