През анализирания период средната цена на едро на яйца за страната бележи понижение спрямо предходната седмица, докато тези на дребно остават без промяна. 
 
 
Предлагането на едро на яйца с размер М е в ценовия диапазон от 0,15 лв./бр. до 0,21 лв./бр., като най-ниската стойност се наблюдава в Сливен, а най-високата в Пловдив и Шумен. В областите Враца и Ловеч е регистрирано леко увеличение на цените с по 0,01 лв./бр., докато в други три - Монтана, Сливен и Хасково се наблюдава поевтиняване на продукта с по 0,03 лв./бр. В резултатсредната стойност за страната се понижава с 0,01 лв./бр. на седмична база, до 0,17 лв./бр.
 
Средно за страната, цената на дребно на яйца размер – M в големите търговски вериги (ГТВ) се запазва на нивото от предходния седмичен период - 0,25 лв./бр. През периода на наблюдение цените на дребно на яйца – размер М в големите супермаркети са в интервала от 0,22 лв./бр. в Добрич, Смолян и Шумен, до 0,28 лв./бр. София. Поскъпване на яйцата от този размер се отчита в областите Добрич и Шумен – с по 0,01 лв./бр.
 
През изминалата седмица средната цена за страната на яйца с размер M в другите търговски обекти (ДТО) остава 0,22 лв./бр. Предлагането на яйцата е в ценовия диапазон от 0,19 лв./бр. в Благоевград, Кюстендил и Русе, до 0,25 лв./бр. във Видин, Враца и Монтана, без ценови изменения по области.
 
 
Средната цена на дребно на яйца с размер L в ГТВ остава 0,28 лв./бр. Цените на яйцата в тези обекти се движат в границите от 0,25 лв./бр. - Варна, Смолян и Шумен, до 0,30 лв./бр. - Кърджали, Русе и Хасково. В Добрич и Русе е регистрирано повишение на цените с по 0,01 лв./бр., а единствено във Варна – понижение, с 0,01 лв./бр.
 
Цените на яйца – размер L, предлагани в ДТО, варират от 0,21 лв./бр. до 0,27 лв./бр. В тези обекти седмично изменение на ценовите стойности се отчита само в областите Варна и Русе - повишение с по 0,01 лв./бр. Това не се отразява на средната цена за страната и тя се задържа на ниво от 0,24 лв./бр.