Фермерският пазар в Будапеща
Вижте какво видя екипът на Фермер.БГ в унгарската столица
На 22 септември в Будапеща започна есенният фермерски пазар пред унгарското земеделско министерство. Екипът на Фермер.БГ имаше възможност да види как фермери и занаятчии от Унгария представиха реколтата от пролетниците и традиционните местни ястия и напитки.
Присъстващите имаха възможност да опитат специално приготвените традиционни унгарски рецепти от световно признати майстори готвачи. В есенния ден посетителите можеха да се стоплят със супа Гулаш, която е приготвена от говеждо месо, лук, червени чушки и червен пипер. Името на ястието идва от унгарското "gulyás" или преведено на български – кравар.
Любителите на пикантната храна са влюбени в унгарската кухня, за която е характерно използването на големи количества от червен пипер, лук, домати и зелени чушки. Ценителите на виното имаха възможност да дегустират унгарски вина, известни в целия свят - прочутото вино Токай, произведено в региона Егер Szekszard.
За настроението на гостите се грижеха момичета и момчета от традиционен унгарски ансамбъл.
© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!
ПРЕДИ 13 часа
Търсят се най-добрите жени фермери
Международната награда „Жени в земеделието“ се връчва за трети път, кандидатстването е до 31 юли
30.04.2024
Български производители със собствен щанд на изложението Macfrut 2024
Производителите ще представят своята продукция в италианския град Римини
29.04.2024
Агропредприемачите имат шанс: 5000 лв. ще получи най-добрият проект. Вижте как
Академия по предприемачество в земеделието с три издания тази година
26.04.2024
Ути Бъчваров търси най-добрия майстор на рязането на сухо мезе на Събора на овцевъдите
Кулинарният спец прави тон курбан чорба на 24 май
0 КОМЕНТАРА