Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам
x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Фермер храни кравите си с шоколад

Говедата получават по 2 кг. сладкиши на ден

Фермер храни кравите си с шоколад
Автор: Фермер.БГ
Австралийският фермер Скот де Бруин е оставил кравите си на шоколадова диета.  Причината за това е, че фермерът иска месото да се мраморира, което пък става с консумацията на висококалорични храни.
 
 
Храненето с шоколад започва след 30-я месец  и само малко се увеличава преди клането на животното. Всяка крава има до 2 кг. лакомства на ден, като в тях се включват шоколад, бонбони, мармалад, ягоди, сметана.
 
Фермерът смята, че бонбоните не оказват отрицателно въздействие върху здравето на добичетата. 
Добавянето на шоколад в диетата на кравите е било просто експеримент, който е довел до превръщането на месото от тези животни в едно от най-скъпите в света. Пържола от крава, хранена със сладкиши струва 288 щатски долара. 
 
„Много от моите клиенти идват да си купуват говеждо месо от нашата ферма, дори два или три пъти седмично. Те обичат нашето месо, защото има перфектен баланс на мазнини, богат вкус и нежна текстура“ казва Скот де Бруин.
 
Той е започнал да храни говедата си с шоколад през 2006 г., но четири години по-късно изкарва сладкишите от диетата им. Два месеца по-късно клиентите му започнали да го питат защо месото не е вкусно както преди. Именно заради това Бруин връща лакомствата в менюто на кравите. 

Източник: Говедовъд.ею

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Свързани новини
САЩ вдигнаха ембаргото от френското говеждо месо
 
За отдих: Как се прави изкуство с крави
19.08.2017 | 3049 прочитания
За отдих: Как се прави изкуство с крави
Фермер показва, че животновъдството не е просто работа, а цяло изкуство

Имате ли буферни ивици в стопанството си?

интервю
Работна ръка от чужбина – все по-привлекателна за малинопроизводителите Работна ръка от чужбина – все по-привлекателна за малинопроизводителите

Фермер.БГ разговаря с Божидар Петков за напояването, застраховането, загубите от градушката и работната ръка

news