Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам
x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Фестивал на уличната храна главозамайва с местни изкушения

Основната цел на събитието е опознаване и насърчаване продажбата на местни продукти

Фестивал на уличната храна главозамайва с местни изкушения
Автор: Христина Василева, Фермер.БГ
снимка: © Street Food Festival
Вкусна храна, локални производители, песни, танци и открито кино. Всичко това бе част от програмата на Фестивала на уличната храна, който тази година се провежда за втори път в Румъния. Това каза Михаела Георгио, ПР мениджър на събитието ексклузивно за Фермер.БГ.
 
 
„Фестивалът на уличната храна обещава едно прекрасно кулинарно изживяване. Концепцията стартира през 2016 година от група млади и мотивирани хора, които обичат храната“, коментира тя.
 
 
До края на месец септември събитието става дом на над 35 локални производители и техните кулинарни произведения, предизвикващи дори най-големите критици в света на вкусната храна. Тази година фестивалът се провежда в: Орадеа, Яш, Сибиу, Арад, Клуж-Напока, Брашов, Алба-Юлия, Тимишоара и Бакау. Фестивалът се провежда с подкрепата на една от най-големите вериги магазини в Румъния, като основната цел на събитието е опознаване и насърчаване продажбата на местни продукти.
 
„Четвъртият град от нашето турне е Арад, като до момента посетихме Орадеа, Яш и Сибиу. Изключително щастливи сме, че може да зарадваме хората с качествена храна и да ги заредим с добро настроение. Събитието в Арад посетиха над 1800 души“, категорична е Георгио.
 
 
На въпроса защо улична храна, ПР мениджърът на инициативата разказа с усмивка.
 
„На първо място ние обичаме храната и смятаме, че това усещане трябва да се предава на хората. С този фестивал искаме да покажем разликата между уличната и бързата храна, защото много от посетителите на събитието мислят, че предлагаме бърза и вредна храна. Това не е така, тук може да намерите вкусна, локална продукция от ферми в страната. С нашата инициатива искаме да накараме хората да заобичат истинската, местна храна, да купуват от нея, но също така и да видят хората, които я произвеждат, да се запознаят с тях и с обич да приемат тяхната работа. За момента имаме страхотна обратна връзка и това ни радва“, заключи Михаела Георгио.
 

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Свързани новини
Каква част от цената, която плащаме за храна, отива в джоба на фермера?
 
Маточината е новият хит при етерично-маслените култури
26.06.2017 | 16700 прочитания
Маточината е новият хит при етерично-маслените култури
След бума на лавандула идва този на маточината, смята Никола Младенов, земеделски производител от Левски

Имате ли специализирано агрообразование?

интервю
Ангел Вукодинов: В българското земеделие липсва планиране Ангел Вукодинов: В българското земеделие липсва планиране

Никъде няма писана формула за успешен агробизнес в България, трябва постоянство, смята председателят на Контролния съвет на НАЗ

news