През периода наблюдавания период средните цени по веригата на предлагане на пилешко месо за страната като цяло се задържат около нивата от предходната седмица. По-съществено увеличение се отчита при средната цена на дребно на охладеното пиле в големите супермаркети.
 
 
Пиле-замразено 
 
Предлагането на замразено пиле на тържищата в страната е в ценовия диапазон от 2,63 лв./кг в Ямбол, до 4,34 лв./кг в Добрич. В областите Кърджали, Враца и София се наблюдава седмично покачване на стойностите, съответно с 0,5%, 1,3% и 3,8%, докато в други три продуктът поевтинява с до 4% в Пловдив. Тези изменения се компенсират и средната стойност за страната остава на ниво от предходния анализиран период – 3,71 лв./кг.
 
Средно за страната цената на дребно на замразеното пиле в големите търговски вериги (ГТВ) е 4,59 лв./кг, с 0,4% по-висока на седмична база. По области продуктът се търгува в ГТВ на цени от 4,34 лв./кг - София и Шумен, до 4,97 лв./кг в Смолян.

В областите Пазарджик и Пловдив се отчита седмично повишение на ценовите стойности с по 3,3%, а в София с 8,8%. Единствено във Варна е отчетено поевтиняване на замразеното пиле – с 2,1%.
 
 
Пиле – прясно, охладено
 
Предлагането на едро на охладеното пиле е в границите от 3,95 лв./кг в Габрово, до 4,85 лв./кг във Варна. В сравнение с предходния седмичен период в шест области се отчита поскъпване на продукта с между 0,4% във Варна, и 3,1% в Пазарджик. Средната стойност за страната се повишава с 0,5% а седмична база, до 4,44 лв./кг.
 
През наблюдавания период цените на дребно на охладено пиле в ГТВ са в диапазона от 4,19 лв./кг - Пловдив, до 4,94 лв./кг в Кюстендил. В четиринадесет области се наблюдава седмично повишение на цените от 1,1% в Добрич, до 3,5% във Видин, Враца, Монтана, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен.

В резултат средната цена на дребно за страната на охладеното пиле в големите супермаркети се повишава с 1,6% на седмична база, до 4,58 лв./кг.